Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@08:07:11 GMT

کمبود تایر خمیر مایه فرهنگی و تبلیغاتی دارد

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۶۱۳۷۶

کمبود تایر خمیر مایه فرهنگی و تبلیغاتی دارد

مشرفی گفت : مشکل اصلی جامعه ما در حال حاضر کمبود لاستیک نبوده است زیرا میزان واردات و میزان تولید با مصرف برابری می کرده است اما کمبودی که امروز به شدت احساس می شود به دلائل تبلیغاتی و فرهنگی در جامعه است که در چند ماه گذشته منتشر و به صورت گسترده فراگیر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبر مشرفی مدیر عامل لاستیک بارز کرمان در گفتگو با راه آرمان در خصوص کمبود لاستیک باری گفت : این مجتمع صنعتی تنها کارخانه ایی است که در ایران تایرهای باری تمام سیمی کامیونی و اتوبوسی را تولید می کند که امروز این نوع  تایربه علت کمبود در جامعه به معزل تبدیل شده اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:شرکت بارز سالانه حدود ۳۰۰ هزار لاستیک باری رینگ بیست و دو نیم و  ۲۴ را تولید می کند در حالی که مصرف داخل تقریبا ۱ میلیون و  ۲۰۰ هزار عدد است یعنی این مجمتع تولیدی ۲۵ درصد نیاز جامعه را تامین می کند و ۷۵ درصد مابقی توسط دولت واردات می شود.

این مقام مسئول ادامه داد:مشکل اصلی جامعه ما در حال حاضر کمبود لاستیک نبوده است زیرا میزان واردات و میزان تولید با مصرف برابری می کرده است اما کمبودی که امروز به شدت احساس می شود به دلائل تبلیغاتی و فرهنگی در جامعه  است که در چند ماه گذشته منتشر و به صورت گسترده فراگیر شده است .

مشرفی اذعان کرد:مردم در چند ماهه گذشته به تصور اینکه قیمت در حال افزایش است وآن را ناشی از بالا رفتن قیمت ارز می دانستند و تصورشان این بود که به تبع عاملیت ارز قیمت واردات هم افزایش خواهد یافت پس قیمت لاستیک افزایش میابد ، به بازار داخلی هجوم آوردند و طبق میزان مصرف معمول خودشان برای آینده لاستیک خریداری کرده و داخل خانه ها نگهداری کردند که البته امری طبیعی بود زیرا خرید به میزان نیاز هر راننده و برای مصرف شخصی بود لذا این امر باعث شد هجوم یک باره و متعاقب آن کمبود تایر در بازار بود .

مدیر عامل بارز برای رفع کمبود لاستک چند راهکار بیان کرد و گفت:اولین راهکارواردات سریع است که دولت تعرفه لاستیک باری سنگین را به ۶ درصد کاهش داد که برای تامین داخل در کوتاه مدت امری بسیار درست است اما در دراز مدت برای تولید کنند گان داخلی بخصوص بارز که تنها تولید کننده این محصول است بسیار مضر و آسیب زا است اما شرکت بارز به علت حل مشکل تایر در کوتاه مدت به این سیاست اقتصادی دولت اعتراضی نکرد و عملا تایر با تعرفه ۶ درصد که بسیار پایین است وارد ایران شد .

وی به ارزاختصاص داده برای لاستیک های وارداتی با قیمت ۴۲۰۰ تومان توسط دولت نیز اشاره کرد و افزود  : لاستیکی که با ارز خرید کالا های اساسی تامین می شود و با تعرفه پایین عرضه می گردد موجب می شود که قیمت لاستیک تا میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند تعرفه ۶ درصدی ارز ۴۲۰۰ تومانی راه واردات را هموار ساخته است اما در این بین فاصله کوتاهی بین کمبود و واردات رخ داد .

مشرفی اذعان کرد : از زمانی که واردات تسهیل می شود و وارد کنند گان برای این امر اقدام می کنند تا واردات به کشور برسد یک فاصله ۴۵ تا ۶۰ روز وقت لازم دارد لذا این بازه زمانی نیاز شدید را در کشور به کمبود رساند در حال حاضر واردات کم کم به کشورانجام شده و توزیع هم در حال انجام شدن است و ما درچند روز آینده با تامین کامل تایر در کشور روبه رو خواهیم بود .

وی به نوع توزیع صحیح لاستیک اشاره کرد و افزود : در حال حاضر مهمترین مورد برنامه ریزی در جهت نظارت صحیح بر نحوه توزیع اقلام وارداتی است که محصول وارداتی و تولیدی متناسب کار مصرف کننده به دستشان برسد در حالی که برسیستم توزیع نظارت جدی وجود نداشته است .

مدیر عامل لاستیک بارز کرمان تاکید کرد : به طور مثال لاستیک سیمی باری کامیونی و اتوبوسی در بارز کرمان با سود کم و مواد اولیه گران تولید می شود اما به دست مصرف کننده با حداکثر قیت می رسد در حالی که هر جفت حلقه لاستیک در بارز با قیمت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تولیدو به نمایندگی ها فروخته می شود اما این لاستیک به دست مصرف کننده با قیمتی گران که معمولا از ۴ میلیون و ۸۰۰ شروع می شود و توزیع می گردد که دلالان این وسط بین نمایندگی ها و مصرف کننده واقعی عامل تنظیم قیمت ارزان یا گرانی لاستیک هستند .

مشرفی افزود : عامل اصلی گرانی لاستیک واسطه ها و دلالان هستند زیرا نمایندگی ها ی مستقل لاستیک مورد نیاز را از کارخانه های تولیدی خریداری می کنند اما خریدار مصرف کننده واقعی نیست بلکه دلالانی هستند که به اسم خرده فروشی هر قیمتی که دوست دارند دست مصرف کننده واقعی می رسانند .

وی ادامه داد : واسطه هایی که بین نماینگی ها و مصرف کننده قرار می گیرند اکنون با سیاست جدید دولت از بین خواهند رفت زیرا اکنون نمایندگی های فروش از سوی کارخانجات به وزارت صنایع معرفی می شوند و به میزان نیاز مصرف کنندگان حواله به نامشان صادر می شود در این صورت عملا دلال نمی تواند ورود کند زیرا حواله به نام خود مصرف کننده صادر می شود که امیدواریم دولت در این زمینه موفق عمل کند .

این مقام مسئول ادامه داد : در حال حاضر با طرح ارائه کارت های هوشمند لاستیک که دراداره راه اخیرا ایجاد شده است مصرف کنند گان واقعی  این محصول ذینفع خواهند بود  لذا امیدواریم تا سه ماهه آینده سیستم توزیع قوام درستی را پیدا کند .

مدیر عامل لاستیک بارز کرمان در پایان خاطر نشان کرد:این گروه صنعتی افتخار دارد، علی رغم تمام مشکلاتی که در امر تولید طی چند ماهه گذشته وجود داشته است تولیدش نسبت به سال گذشته افزایش یافته و نسبت به بودجه ایی هم که در سال جاری داشته نیز افزایش داشته باشد و این در حالی است که نه تنها تولید ما کم نشده است بلکه نسبت به تولید در سال گذشته افزایش یافته است لذا در حال حاضر هم وضعیت تولید لاستیک در داخل متناسب است و هم واردات خوبی انجام می شود و هم این کمبودی که خمیر مایه فرهنگی داشت تا یک ماهه آینده به طور کلی بر طرف خواهد شد .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۱۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب