Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@14:57:00 GMT

بازار تایر در انتظار ثبات اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۵۸۲۷۳

پرویز اخوان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به مشکلات پیش روی صنعت تایر افزود: صنعت تایر از نظر فناوری و ماشین‌آلات بیش از ۷۰ درصد و از نظر مواد اولیه حدود ۵۰ درصد به کشورهای خارجی وابستگی دارد. بنابراین تشدید تحریم‌های اقتصادی موجب افزایش قیمت مواد اولیه خارجی، افزایش کارمزد تبادلات، عدم تبادل پول بانکی، عدم همکاری با شرکت‌های اروپایی و ژاپنی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل گروه صنعتی بارز ادامه داد: کوچک بودن ابعاد شرکت‌های تایرسازی کشور و وجود موانع قانونی برای ادغام آنها با یکدیگر، موجب شده که تاسیس شرکت جدید منطقی‌تر از ادغام و توسعه شرکت‌های موجود باشد. این امر منجر به افزایش تعداد شرکت‌های کوچکی می‌شود که توان سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را ندارند. اخوان تصریح کرد: بالا بودن تعرفه گمرکی در کشورهای صادراتی، نبود زیرساخت‌های ارتباطی مناسب چه به لحاظ هزینه‌های حمل و چه به لحاظ قوانین تسهیل‌کننده توسعه صادرات و سنتی بودن شبکه توزیع تایر در کشور که افزایش هزینه‌های توزیع تایر وافزایش قیمت تایر را به دنبال دارد، از دیگر مشکلات این صنعت است.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث روی‌آوردن  بخشی از جامعه به تایر خارجی شده است، اعلام کرد: عوامل مختلفی از جمله تبلیغات و جنبه روانی برتری کالای خارجی، سود بیشتر فروشندگان و خرده‌فروشان به دلیل وضعیت بهتر توزیع تایرهای وارداتی و قیمت پایین برخی برندهای کم‌کیفیت و عدم نظارت صحیح بر واردات بی‌رویه و غیرقانونی در سال‌های گذشته، باعث روی‌آوری بخشی از جامعه به تایر خارجی شده است. مدیرعامل گروه صنعتی بارز درباره جایگاه بازار لاستیک در اقتصاد ایران گفت: ۱۸ میلیون خودروی سواری در ایران تردد می‌کند؛ یعنی به‌طور تقریبی به ازای هر ۵/ ۴ نفر، یک خودرو. این ضریب در کشورهای پیشرفته‌ای مثل آمریکا و کانادا، به ازای هر ۵/ ۱ نفر یک خودروی سواری است. از همین مقایسه می‌توان فهمید تعداد خودروهای سواری کشور قابلیت افزایش حداقل تا ۲ برابر میزان فعلی را دارد. در اسناد کلان صنعت کشور پیش‌بینی شده است، سالانه ۳ میلیون دستگاه خودروی سواری توسط خودروسازان داخلی تولید و ۱ تا ۵/ ۱ میلیون دستگاه از این تعداد به کشورهای دیگر صادر شود. این موضوع همچنین به معنی وجود ظرفیت ۲ برابری در بازار قطعات وابسته خودرواز جمله تایر است.

حتی بدون در نظر گرفتن این موضوع نیز پیش‌بینی می‌شود مصرف تایرهای رادیال سواری در کشور تا سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۵ درصد افزایش یابد. اخوان با اشاره به موفقیت‌های گروه صنعتی بارز در سال‌های اخیر تصریح کرد: گروه صنعتی بارز برای چهاردهمین سال متوالی بر رتبه نخست تولید تایر ایران تکیه زده است. دارا بودن سهم بازار ۲۹ درصدی با ۱۷۸ نوع محصول مختلف در عرصه صنعت کشور برای سالیان متمادی موضوعی کم‌سابقه است که بارز توانسته آن را حفظ کند. وی افزود: توسعه پایدار و حرکت در مسیر تعالی، از اصول بنیادین و راهبردی گروه صنعتی بارز است. از ابتدای تاسیس این مجموعه سعی داشتیم همواره نگاهمان به آینده و فراتر از استانداردها و قواعد زمان خود باشد. مدیرعامل گروه صنعتی بارز درباره تفاوت‌ها و مزیت‌های محصولات این شرکت با دیگر برندهای لاستیک گفت: بارز تکنولوژی تولید را از شرکت «کونتیننتال» آلمان که یکی از بزرگ‌ترین و بهترین شرکت‌های تایرساز جهان است دریافت کرده است. همچنین محصولات بارز جزو نخستین تایرهای ایرانی است که استاندارد Emark اروپا را کسب کرد. اخوان با بیان اینکه گروه صنعتی بارز دارنده بزرگ‌ترین میدان آزمون تایر و خودرو در کشور است، تصریح کرد: رده جدیدی از محصولات بارز در گروه رادیال سواری با ویژگی راحتی سرنشین تولید و توزیع آن در بازار آغاز شده است. این تایرها به اذعان بسیاری از مصرف‌کنندگان و کارشناسان، جزو نرم‌ترین و راحت‌ترین تایرهای موجود در بازار کشور است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم گفت: عناصر خلاق و از خود گذشته‌ای که در حوزه‌های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، باید به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد.

حجت‌الاسلام سیّدرمضان موسوی مقدم افزود: اگر قرار باشد از بحران‌های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی گفت: آسیب شناسی برنامه‌های توسعه از دهه ۳۰ خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح‌های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه‌های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: عناصر و نیرو‌های ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در ۸ سال دفاع مقدس توفیق گسترده‌ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت‌ها در عرصه‌های دیگر از آنان هستیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم گفت: ایثارگرانی که در عرصه‌های مختلف پای کار بودند با از خود گذشتگی و برای منافع ملی و دینی و اعتقادی از منافع فردی گذشتند، چنین عناصر از خود گذشته‌ای مانند شهید حاج قاسم هنوز هم در میان ما هستند و شاهد موفقیت‌های آنان هستیم.

وی افزود: این عناصر از خود گذشته در عرصه‌های اقتصادی و غیراقتصادی، چون به دنبال پست و مقام نیستند دیده نمی‌شوند، حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه‌های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده‌ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز ۴۲ هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

وی گفت: مطالعات نشان می‌دهد فراوانی کارآفرینان شاهد و ایثارگر در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و بخش‌هایی از اصفهان قابل توجه است، لذا وزارت صمت برای استفاده از این ظرفیت‌های ارزنده در اقتصاد برنامه ریزی کرده است.

در ادامه محمد صادق محمدیاری معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با بیان اینکه شعار سال درک درستی از واقعیت‌های کشور است و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید مانع زدایی در بخش تولید و مشارکت مردم صورت گیرد، اضافه کرد: در این حوزه نیاز به تدبر و تفکر بیشتر برای ارائه روش‌های عملیاتی و مدرن است و باید شرایط و بستر مناسب را فراهم کنیم تا اتفاقات خوبی در حوزه تحقق شعار سال بیفتد.

محمدیاری عنوان کرد: باید فضا را برای مشارکت فعالانه بخش خصوصی، تشکل‌ها و انجمن‌ها بویژه ایثارگران کارآفرین در حوزه تولید فراهم کنیم و مردم را با طرح‌های مشارکتی به حوزه‌های تصمیم سازی در بخش تولید بیاوریم.
 
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی نیز در تشریح این همایش گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک‌های صنعتی استان شده اند، تجلیل شد.

جعفر فرشچی طوسی افزود: ایثارگران یکی از گروه‌هایی هستند که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرک‌هایی صنعتی شده اند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

دیگر خبرها

  • تکریم معلم از واجبات الهی است
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • افزایش ارزش صادراتی گروه محصولات غیرخودرویی ایران‌خودرو
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟